10-varennia-17.07.2019

заморожені овочі замість консервування

Заморожувати. Добре піддаються заморожуванню перець, баклажани, кабачки, стручкова квасоля, брюсельська капуста та зелений горошок. Овочі слід вимити і висушити, порізати шматочками, викласти на деко і поставити в морозилку. Коли замерзнуть, скласти в пакети для заморожування. Можна робити суміші овочів: наприклад, цукіні, перець, баклажани, зелена цибуля.
Броколі та цвітну капусту перед заморозкою слід бланширувати (трохи відварити). Інакше вони будуть гіркі.
Зручно заморожувати кріп. Інші ароматні трави: коріандр (кінзу), петрушку, базилік та м’яту варто помити, порізати і залити олією або водою й у такому вигляді заморозити в баночках або формочках для льоду. Пряні кубики льоду чи олії слід тримати в пакеті для заморожування.