3-koncervaciya-17.07.2019

домашня консервація

Чи корисні соління та салати?
Варіацій солінь повно. Солоні огірки, помідори, кабачки, перець і гриби – це звична зимова їжа та закуска українців. Щоб зберегти врожай аж до Нового року, овочі зазвичай консервують у розсолі, що містить сіль, цукор, оцет, часник, трави і прянощі. Замість оцту можна використовувати і лимон чи інші кислі фрукти, або сквашувати овочі перед консервацією.
Але кислотність розсолу має бути завжди низька – тоді в ньому не буде розмножуватися збудник ботулізму, головна та інколи смертоносна причина харчових отруєнь. Є рецепти солінь без оцту, але вони потребують зберігання за низьких температур – наприклад, у льоху.
Іншим варіантом консервації овочів на зиму є салати. Вони також містять багато солі та часто – оцет та мед, а також олію.