Рецепт грузинської курки з молоком “Шкмерулі”

шкмерулі

Купити молоко можна не тільки для самостійного вживання або випічки смачних десертів, а й для приготування м’яса. Сьогодні ми будемо робити шкмерулі – це страва традиційної грузинської кухні: запечена курка з молоком.

Відповідно до історії, першим таку курку приготував селянин з Грузії, використавши інгредієнти, які він виростив самостійно. З тих пір рецепт вдосконалили, і він став справжнім кулінарним шедевром Грузії.

Шкмерулі – це дуже популярна й смачна страва грузинської кухні

  • Для того, щоб приготувати шкмерулі, нам знадобиться: 110 мл молока, 1 невелика курка, 12 зубчиків часнику, 35 мл оливкової олії, 70 мл води, сіль за смаком.
  • Курку помийте і висушіть паперовим рушником. Потім посоліть м’ясо і змастіть оливковою олією. Покладіть курку на деко, і відправте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
  • Очистіть часник і подавіть за допомогою часничниці. Якщо ви турбуєтеся, що смак часнику бути надто різким, то не переживайте, молоко зробить його приємним і в міру гострим.
  • Коли буде залишатися приблизно 10 хвилин до завершення випікання курки, візьміть сковороду з товстим дном, вилийте в неї воду і молоко, а також додайте роздавлений часник.
  • Доведіть соус з молока і часнику до кипіння. Готову курку помістіть в сковороду з соусом і вимкніть вогонь. Гаряче м’ясо відмінно просочиться соусом. Смачне і соковите блюдо шкмерулі готове. Хоча в Грузії немає традиції додавати до м’яса гарнір, ви можете їсти шкмерулі з рисом, гречкою, овочами і картоплею. Ці продукти дуже добре між собою поєднуються.
шкмерулі
Як готувати шкмерулі

Коли грузини готують курку – гарнір не потрібний

Купити молоко в Києві вибирайте в інтернет-супермаркеті Такфур https://takfur.com/categories/moloko. У ньому ви знайдете багато свіжих, якісних і корисних інгредієнтів. До речі, в Такфур можна купити свіжу натуральну курку для шкмерулі. Вибір якісних інгредієнтів дуже важливий для приготування домашніх страв, особливо, якщо ви готуєте це шкмерулі. Молоко для цієї страви має бути обов’язково свіжим і натуральним, в іншому випадку воно просто закип’ятити.

шкмерулі: як готувати
Заощадливе, смачне і соковите блюдо шкмерулі

Також, хочемо зазначити, що шкмерулі подарують вам не тільки приголомшливий смак, апетитний вигляд, але і чудовий аромат, за допомогою якого, вам не потрібно кликати гостей, вони і самі до вас прийдуть. Тому, щоб спробувати смачне грузинське блюдо не обов’язково летіти в Грузію, йти в дорогі ресторани грузинської кухні, досить лише купити молоко, курку і приготувати це соковите і апетитне блюдо самостійно.